هاست چیست و انواع آن کدام است؟
نوشته شده توسط : admin

یکی از سوالاتی که ممکن است برای کسانی که در ابتدای راه بوده و قصد ارجاع طراحی سایت و راه اندازی آن را به یک شرکت طراحی وب سایت را دارند ، این است که هاست چیست ؟ و چه نقشی در طراحی سایت دارد ؟ پیش از معرفی انواع هاست و کاربرد های آن ها نیاز است ابتدا با مفهوم هاست آشنا شویم .

هر صفحه از وبسایت ها مجموعه ای از تصاویر ، دکمه ها ، نوشته ها و ... است . این صفحات به زبان های مختلفی نوشته شده اند و این وظیفه ی مرورگر است که این کد ها را به زبان قابل فهم برای ما ترجمه کند . این کد ها در فایل های زیادی دسته بندی شده اند که مجموعه ی آن ها روی هاست ذخیره می شوند . در واقع هاست یا فضای میزبان به فضایی در اینترنت گفته می شود که اطلاعات سایت یا وبلاگ روی آن ذخیره می شود . اطلاعات موجود در هاست در بستر اینترنت و به همین جهت تمام اطلاعات روی سرور هایمتصل به اینترنت نگهداری می شوند . به همین علت است که اطلاعاتی که روی هاست نگهداری می شوند از تمام دنیا از طریق اینترنت قابل دسترسی هستند .

برای درک هر چه بهتر هاست ها و تفاوت میان انواع آن بهتر است با مفهوم سرور نیز اشنا شوید .

سرور چیست ؟

سرور یک کامپیوتر همیشه روشن متصل به اینترنت است که تمامی وب سایت ها در این محیط قدرتمند نگهداری می شوند . هر کاربر برای دسترسی به سایت مورد نظر یک در خواست به سرور میزبان می فرستد و سرور وب سایت را به نمایش می گذارد .

انواع هاست

هاست ها را میتوان از شیوه های مختلفی دسته بندی کرد .

هاست رایگان (Free Host)

این نوع از هاست بیشتر جنبه ی تبلیغاتی دارد و دارای خدمات و امکانات بسیار محدود است و برای سایت های پر بازدید و پر حجم مناسب نیست و بیشتر جهت تست سرویس ها و کیفیت خدمات یک شرکت مورد استفاده قرار میگیرد .

هاست اشتراکی (Shared Hosting)

در این سرویس ، فضا و امکانات یک سرور بین چندین وبسایت تقسیم می شود و از این رو یکی از اقتصادی ترین انواع هاست است چرا که تهیه یک سرور برای میزبانی یک سایت کاری مشکل و غیر اقتصادی است . هاست اشتراکی مقرون‌به‌صرفه است و شما بابت همان مقدار از منابعی که احتیاج دارید هزینه پرداخت می‌کنید. معمولاً وب‌سایت‌ها در ابتدای کار و تا زمانی که اطلاعات و بازدید بسیار زیادی ندارند، در هاست اشتراکی ‌میزبانی ‌می‌شوند.هاست‌های اشتراکی در حجم قابل استفاده، پهنای باند، تعداد بازدیدکنندگان همزمان، تعداد دامنه‌های قابل استفاده، تعداد ایمیل و پایگاه داده ممکن است با محدودیت‌هایی همراه باشند . همچنین به دلیل استفاده ی همزمان چند کاربر ، نمیتوان تغییرات زیادی روی سرور ایجاد کرد . یکی دیگر از مشکلاتی که در این نوع از سرویس میزبانی ممکن است ایجاد شود، مشکلات امنیتی است. نفوذ به یک سایت می‌تواند راهی برای ایجاد دسترسی به سرور و سایر وب‌سایت‌ها باشد.

سرور نیمه اختصاصی (vps Hosting)

هاست نیمه اختصاصی vps hosting یا سرور مجازی یکی دیگر از سرویس‌های میزبانی وب است که در آن یک سرور به کمک نرم‌افزار‌های مجازی‌ساز مثل vmware به چند بخش مجزا تقسیم می‌شود و هر بخش مثل یک سرور مجزا به‌ کار گرفته می‌شود. در این حالت مشتری منابع و قدرت بیشتری نسبت به حالت هاست اشتراکی در اختیار دارد.

سرور اختصاصی

در سرور اختصاصی، یک سرور به مشترک اختصاص می‌یابد و وب‌سایت او تنها استفاده‌کننده از منابع آن سرور است. از آنجا که سرور فقط از سایت شما میزبانی می‌‌کند، بنابراین نگرانی‌ کاهش امنیت و سرعت از طرف سایر وب‌سایت‌ها وجود ندارد . این نوع هاست‌ هزینه‌های بالایی دارد و برای وب‌سایت‌های بزرگ مناسب است.

هاست ابری(Cloud Host)

Cloud Computing یا رایانش ابری و یا پردازش ابری به معنی استفاده از منابع سخت افزاری و نرم افزاری مجموعه ای از کامپیوترهای متصل به شبکه می باشد. به این معنا که برای استفاده از یک سخت افزار یا نرم افزار خاص لزومی به وجود آن بر روی کامپیوتر مورد استفاده نیست و می توان از طریق کامپیوتر دیگری که به شبکه متصل است و دارای این منابع می باشد از آن ها استفاده کرد.


Cloud Hosting یا میزبانی ابری نیز نوعی میزبانی است که اساس کار آن بر مبنای کار رایانش ابری می باشد. در این نوع از میزبانی وب سایت ها به جای استفاده از منابع سخت افزاری و نرم افزاری یک سرور، از چندین سرور بصورت همزمان استفاده می کنند. از ویژگی های این نوع از هاست میتوان به انعطاف پذیری ، پایداری و در دسترس بودن ، کاهش هزینه ها و ... اشاره کرد . البته این نوع از هاست در صورتی که به منابع زیادی دسترسی بخواهد میتواند باعث افزایش هزینه ها شود . در صورتی که سایتی دارای مصرف بالا از منابع باشد استفاده از فناوری میزبانی ابری در برابر سرویس های عادی میزبانی هزینه های بیشتر را می طلبد. سرور های اختصاصی در این گونه موارد گزینه های مناسب تری هستند هرچند که هیچ گاه پایداری سرویس های ابری را نخواهند داشت اما از نظر امنیت نیز نسبت به این نوع میزبانی مطمئن ترند .

حال بایست به زبان ساده توجه داشت میزان ظرفیت و سرعت و امکانات یک هاست برای قالب های مختلف متفاوت میباشد . مثلا اگر قصد طراحی سایت فروشگاهی نظیر دیجی کالا را داشته باشیم ، مسلما با حجم بسیار زیاد بازدید کننده و کالای بسیار زیاد و متنوع در آن نیاز به یک هاست که بر روی سرورهای پرقدرت باشد خواهیم داشت. و برعکس برای طراحی سایت شرکتی یا شخصی کوچک به منابع زیادی نیاز نخواهیم داشت .





:: برچسب‌ها: طراحی سایت فروشگاهی , طراحی سایت ,
:: بازدید از این مطلب : 168
|
امتیاز مطلب : 316
|
تعداد امتیازدهندگان : 93
|
مجموع امتیاز : 93
تاریخ انتشار : یک شنبه 16 خرداد 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: